TOEPASSEN VAN BEVOEGDHEDEN ALGEMENE WET BESTUURSRECHT
15946
page-template-default,page,page-id-15946,page-child,parent-pageid-15977,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

HANDHAVEN CONFORM DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

2 dagdelen / 8-20 deelnemers

De wetgever heeft de handhavers van wet- en regelgeving een keur aan bevoegdheden gegeven. In de Algemene wet bestuursrecht zijn veel van die bevoegdheden opgenomen en geeft die wet het bestuur allerlei mogelijkheden om te kunnen handhaven.

In diezelfde wet zijn ook allerlei vormvereisten opgenomen waaraan je je als handhaver dient te houden. Leg je bestuursdwang op of een last onder dwangsom? Ben je wel bevoegd? Piketmedewerker, is dat ook een toezichthouder? De bestuurlijke cautie? Zijn er ook wettelijke eisen voor mij als toezichthouder als ik met toestemming van een bewoner zijn woning binnen mag komen? Als ze niet meewerken, wat ga ik dan doen?

Allerlei vragen waar je bij ons antwoorden vindt.

De Algemene wet bestuursrecht is voor een handhaver als wat een gereedschapskist is voor een timmerman. Kennis van de vormvereisten en je bevoegdheden is een absolute noodzakelijkheid om je ‘klussen’ te kunnen klaren. Deze training leert je precies hoe je handhaaft conform de Algemene wet bestuursrecht.