DESKUNDIG TOEZICHTHOUDER
15929
page-template-default,page,page-id-15929,page-child,parent-pageid-15977,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

DESKUNDIG TOEZICHTHOUDER

8 dagdelen / 8-20 deelnemers

Er worden meer eisen gesteld aan de handhaving in Nederland. De Wet VTH en de kwaliteitscriteria vragen meer professionaliteit en eenduidigheid van de toezichthouder en handhaver.

De training bestaat uit 4 modules van elk twee dagdelen. De eerste module staat in het teken van de voorbereidende fase van het toezicht. De voorbereiding van de controle en de mogelijkheden van de handhavingsbevoegdheden in praktijk.

In de tweede module komen de handhavingsstijlen en communicatie aan de orde.

De derde module behandelt het daadwerkelijke controlebezoek, de uitvoering en de valkuilen, de procedurele aspecten en de omgang met de klant.

In de laatste module wordt onder meer ingegaan op analyse van de controles (nuttig voor de eigen organisatie), integrale handhaving, netwerkpartners en toepassing van de Landelijke Handhavingsstrategie.

Hoe ga je controleren?

  • Wat mag je als toezichthouder eigenlijk wel en wat niet? Mag je de boel stilleggen?
  • Hoe ga je om met die weerbarstige klant?
  • Het bedrijf heeft zich weer niet aan de afspraken gehouden, wat nu?
  • Is het een milieubedreigende situatie of zijn er mogelijkheden om afspraken te maken?
  • Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Deze training geeft je de handvatten om je toezicht professioneler te kunnen uitvoeren. We lopen de stappen van een goed handhavingsproces stuk voor stuk door. Aan de hand van veel praktijk casuïstiek en oefeningen leer je meer over hoe je je bevoegdheden beter gebruikt.

We bekijken de stijlen van handhaven en welke stijl lijkt het best te passen bij jou als persoon. Je leert je controlebezoek in te richten en welke valkuilen er bij de controle kunnen zijn. Je leert over je netwerkpartners en welke handhavingsafspraken er zijn.