BOETERAPPORTEN SAMENSTELLEN
15923
page-template-default,page,page-id-15923,page-child,parent-pageid-15977,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

BOETERAPPORTEN SAMENSTELLEN

2 dagdelen / 8-20 deelnemers

Met de komst van de bestuurlijke boete hebben diverse overheden een prima instrument ter beschikking om de handhaving van een aantal specifieke delicten zelfstandig af te doen. Toch hebben veel toezichthouders nog moeite met het op juiste wijze vastleggen van hun zaak in een boeterapport.

Met deze training ben je in staat boeterapporten met een gedegen kwaliteit op te maken en ervoor te zorgen dat aan een aantal vormvereisten wordt voldaan. Daarbij inbegrepen de essentiële voorwaarden die voortvloeien uit de algemene beginselen van behoorlijk bestuur.

Op basis van dit boeterapport kan de overheid een boetebeschikking uitvaardigen waarmee de overtreder de overheid een bedrag verschuldigd is in verband met de begane overtreding. Deze training is speciaal ontwikkeld voor professionals waarin naast essentiële voorwaarden ook het beoefenen van het schrijven van boeterapporten aan bod komen.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • Introductie
  • De algemene beginselen van behoorlijk bestuur
  • Lay-out en werkvormen
  • Redenen van wetenschap
  • Horen van de overtreder
BOETERAPPORTEN SAMENSTELLEN