ADVOCAAT BIJ VERHOOR
15974
page-template-default,page,page-id-15974,page-child,parent-pageid-15977,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

ADVOCAAT BIJ VERHOOR

Per 1 maart 2017 is er in het Wetboek van Strafvordering veel veranderd. Vanaf die datum heeft een verdachte (zowel staandegehouden als aangehouden voor alle feiten m.u.v. zgn. Mulder-feiten) het recht om zich, tijdens het verhoor door een Boa, bij te laten staan door een advocaat of raadsman. Dat brengt een hele verandering met zich mee. De raadsman/advocaat wordt daarbij een actieve extra partij bij het verhoor van een verdachte door een boa!!

In deze module gaan we in de ochtend nader in op de rechten en plichten van de Boa, de rechten en plichten van de advocaat en de rechten van de verdachte. Hoe ver kan de raadsman gaan en hoe ver kan jij gaan? Wat zijn de consequenties in de praktijk voor het verhoor en waar moet je als Boa (ook in je proces-verbaal) allemaal rekening mee houden. Per slot van rekening moet je dossier wel aan de wettelijke eisen voldoen en van professionaliteit getuigen.

In de middag trainen we met een acteur die als advocaat de verdachte bijstaat tijdens zijn verhoor door de Boa. Een hele mooie gelegenheid om te oefenen met dit voor veel boa’s onbekende fenomeen! De reacties van cursisten die deze nieuwe keuzemodule hebben gevolgd zijn zeer lovend.