Over ons

Met ons team van zeer ervaren docenten in de (milieu)handhaving willen wij onze verworven kennis en ervaring op een praktijkgerichte wijze overdragen op de handhavers in Nederland. Op het gebied van cursussen en trainingen over Milieutoezicht en ten aanzien van de repressieve Milieuhandhaving ben je bij ons aan het goede adres.

De wet Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving vraagt om een professionele kwaliteit van de uitvoering van die vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH). De samenleving verwacht kwaliteit van de overheid in de uitvoering van de VTH taken en als je toezichthouder of handhaver bent vraagt die samenleving dat dus van jou. De milieuhandhaving is een complex werkterrein dat steeds onderhevig is aan allerlei nieuwe ontwikkelingen en wetgeving. Daar heb je specialisten voor nodig, die niet alleen technisch of technologisch geschoold zijn, maar ook op het lastige juridische vlak hun mannetje staan. Welke bevoegdheden kan je toepassen, welke bewijsmiddelen heb je nodig, welke rechten heeft een overtreder? Allemaal zaken waarmee je als milieuprofessional geconfronteerd wordt. Juist op dat deel van je vakgebied brengen we je op een hoger niveau. Weten wat je kunt, mag en moet als handhaver en daar een goede uitvoering aan kunnen geven in de praktijk!

Wij bieden jou de mogelijkheid om met een passende milieutraining of milieucursus verder te groeien in je werk. Met de bagage die wij je meegeven in zo'n training of cursus kun je nog beter en professioneler aan de slag in de handhaving. En dat is nou precies wat de Wet Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving en de kwaliteitscriteria beogen!