Een lesprogramma van 4 dagen dat parallel loopt aan de Permanente her- en bijscholing (PHB) voor de Milieuboa Domein II.

Naast de lesstof die je nodig hebt om te voldoen aan het examen van ExTH voor de PHB Domein II, krijg je meer verdiepingskennis en op jouw werk afgestemd praktijkonderricht aangeboden. Het doel is om je als milieuboa de mogelijkheid te bieden je meer te specialiseren in de repressieve handhaving van de milieuwetgeving. Je slaagt voor je Boa examen en bent in staat om als milieuspecialist diepgaandere milieuonderzoeken uit te voeren samen met de andere partners in de handhaving.

VerstallenMilieutrainingen wil een duidelijke bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de handhaving. Speciaal daarvoor heeft het de Hogere Boa Opleiding Milieu ontwikkeld. Een opleiding die verder gaat dan de huidige Permanente her- en bijscholing van de Milieuboa (PHB), maar je daarvoor eveneens opleidt. We bieden je namelijk in onze opleiding tevens de lesstof aan die je nodig hebt om te voldoen aan het PHB examen van ExTH. Daarnaast krijg je meer verdiepingskennis en op jouw werk afgestemd praktijkonderricht aangeboden. Door de combinatie van het aanbod van de PHB en de verdere verdiepingskennis, wil VerstallenMilieutrainingen de studiebelasting en kosten binnen de perken houden en een hogere slagingskans bieden voor het examen van ExTH. Tegelijkertijd realiseren we een duidelijke kwaliteitsverbetering in het opleidingsniveau van jou als Boa.

Naast de PHB lesstof staan op het programma o.a.;  meer verdiepingskennis in bewijsvergaring, verhoor, het wederrechtelijk verkregen voordeel, het proces-verbaal, dossiervorming in strafzaken en de Wet op de Economische delicten.

 

Informatie
  • 8 dagdelen per jaar gedurende 4 jaar
  • Grotere slagingskans bij ExTH examens
  • Deelnemer ontvangt per module certificaat
  • Naast de PHB meer kennisverrijking en praktische vaardigheden vergroten