Drugsafvaldumpingen

Het waren met name Brabant en Limburg die geplaagd werden door drugsafvaldumpingen, maar we zien dat de drugsafvaldumpingen zich als een olievlek verspreiden naar andere delen van het land.

Het is een gevolg van de druk die er in Brabant en Limburg wordt gezet op de bestrijding ervan. Een logisch gevolg dat men naar andere plaatsen verkast.

Als handhaver of piketmedewerker kan je tijdens je dienst geconfronteerd worden met drugsafvaldumpingen. Er zijn fondsen opgericht voor overheden om een tegemoetkoming te kunnen declareren voor de hoge gemaakte kosten van overheidsorganisaties.

Met deze training leer je op een veilige manier de gevolgen herkennen en de dumping veilig en effici├źnt te bestrijden. Bovendien leer je een stukje bestuurlijke bewijsvergaring aan om de eventuele kosten te kunnen declareren bij het fonds of verhalen op eventuele daders. Bij tijd en wijle worden er namelijk daders aangehouden en kan jouw organisatie de zeer hoge gemaakte kosten van afvoer, verwerking en eventuele sanering op de daders verhalen.

Informatie
  • 2 dagdelen
  • Na de training ontvang je een certificaat van deelname