Nederlanders ergeren zich aan ondeskundige ambtenaren

Zie je op dit moment binnen de overheid veel aandacht voor de communicatieve vaardigheden, blijkt de grootste ergernis van Nederlanders het gebrek aan kennis te zijn.

Laatst las ik nog een artikel waarin stond dat de focus voor de Nederlandse ambtenaar minder op kennis kwam te liggen, maar meer op communicatie. Wat heb je aan een ambtenaar die goed kan lullen, maar niet weet waar hij het over heeft? De Nederlander heeft graag te maken met een deskundige ambtenaar, die weet waarover hij spreekt.

Dat de Nederlander daarbij vanuit een goed gastheerschap door de ambtenaar op de juiste wijze wordt bejegend hoort daar haast als vanzelfsprekend bij. Trainen en opleiden moet je dan ook doen op beide facetten; kennis én communicatieve vaardigheden.

Geef een reactie